Miksi videot kannattaa ottaa osaksi perehdytystä?

Perehdytyksen tärkeys korostuu päivä päivältä eikä kukaan halua jäädä paitsi hyödyistä, joita animoidut videot tai verkko-oppiminen tuovat organisaatiolle. Maailma on muuttunut paljon siitä, miten perehdytys hoidettiin 90-luvulla, joten miksi niin monessa organisaatiossa perehdytystapa on silti pölyttynyttä monen vuosikymmenen takaista tyyliä? Olisiko aika ottaa askel kohti tätä päivää? 

”Videot perehdytyksessä? Vaivalloista ja kallista – vai mitenkäs se olikaan?

1. Animoidut videot osaksi perehdytystä

Liikkuvaa kuvaa, ääntä ja tekstiä sisältävä perehdytysvideo on kaikessa havainnollisuudessaan yksi parhaista tavoista opastaa monimutkaistenkin työtehtävien oikeaoppiseen suorittamiseen. Videot toimivat erityisen hyvin myös vieraskielisten työntekijöiden koulutukseen, koska siihen voidaan liittää helposti tekstitys tai taustaselostus. 

Hyvin suunniteltu perehdyttäminen kertoo aidosta kiinnostuksesta uutta työntekijää kohtaan. Jo ensimmäisenä päivänä uusi työntekijä näkee, mitä hänen perehdytyksensä tulee sisältämään ja ketkä kaikki perehdytykseen osallistuvat. 

2. Kannattaako työaikaa käyttää samoihin asioihin toistuvasti – kuulostaa kalliilta?

Perehdytysvideo on taloudellisesti kannattavampaa, kuin kädestä pitäen tehty opastus. Vakituisten sekä kausityöntekijöiden perehdyttäminen on kustannustehokkainta nimenomaan videon avulla. Videoperehdytyksen avulla säästetään perehdyttävien asiantuntijoiden työaikaa ja varmistetaan tasavertainen ja laadukas perehdytys oppimistyyleiltään erilaisten perehdytettävien osalta, sekä varmistetaan osaaminen testien avulla perehdytyksen edetessä.  

Esimerkki: 3000€ kuukaudessa tienaava perehdyttäjä käyttää kuukaudessa 5 päivää aikaa perehdyttämiseen vuoden jokaisena kuukautena. Näin ollen yritykselle perehdytys maksaa 12 000€ pelkästään hänen palkkanaan. Mitä, jos edes osan tästä materiaalista, jonka hän käy läpi uuden tulokkaan kanssa, digitalisoisi?

Selkeiden tavoitteiden ja seurannan avulla voidaan varmistaa, että työsuhteen tärkein koulutus tulee suoritettua ja sisäistettyä huolellisesti sekä perinpohjaisesti. 

3. Mitähän minulle opetettiin ensimmäisinä päivinä?

Videoita voidaan katsoa koska tahansa – missä tahansa. Video mahdollistaa rajattoman toiston, joten siihen voidaan palata myös perehdytysjakson jälkeen. Tämä antaa työntekijöille mahdollisuuden kerrata oppimaansa, eikä tällöin luo paineita oppia ulkoa kerralla kaikkea! 

4. Videot vanhenevat niin nopeasti vai vanhenevatko?

Työkaverit vaihtavat työpaikkaa, tilanteet muuttuvat, kuukauden vierivät eteenpäin. Videoiden sisältö vaatii päivitystä, mikä kuulostaa kalliilta ja aikaavievältä. Animoitujen videoiden hienous on kuitenkin niiden helppo päivitettävyys. Muutokset voidaan tehdä aina tarvittaessa ja julkaista välittömästi. Näin voidaan varmistua, että työntekijällä on aina käsillään ajankohtaiset ohjeet ja kaikki tarvittava tuki työssään toimimiseen. Ketterää, nopeaa ja helppoa.

5. Hutaisten tehty perehdytys tulee kalliiksi

Huono perehdytys tulee kalliiksi. Jos organisaatiossa vaihtuvuus on suurta ja työntekijät lopettavat töissä jo perehdytysaikana, tulee se organisaatiolle kalliiksi korvausrekrytointien muodossa, joihin taas joudutaan käyttämään aikaa ja rahaa. 

Onnistunut perehdytys lisää uusien työntekijöiden tyytyväisyyttä ja sitoutuneisuutta työnantajaan, mikä vuorostaan vaikuttaa heidän asenteisiinsa yritystä kohtaan. Voidakseen tehdä asiat oikein ja vielä paremmin, on hyvä aloittaa selvittämällä, mitä asioita perehdytyksessä tehdään nyt hitaasti, kustannustehottomasti tai uusien työkavereiden sitoutumisen kustannuksella. 

Me eFacella tahdomme, että kaikilla on mahdollisuus saada laadukas perehdytys ja toimia itse aktiivisena perehtyjänä kohti omia unelmia! 

Hyviä vinkkejä saat perehdytykseen oppaastamme: Perehdytyksestä sitoutumiseen.

markkinointi- ja
verkkokoulutuskoordinaattori

Lotta Valo

Markkinointi ei ole ainoastaan mainontaa ja myyntiä, vaan asiakaslähtöisesti huolellisesti suunniteltu eri toimintojen kokonaisuus. Verkkokoulutuskoordinaattorina huolehdin monipuolisesti ja ammattitaitoisesti verkkokoulutusten suunnittelun sekä kaikki hallinnointiin liittyvät asiat – tietysti #tavoitteenahymy!

Tutustu myös näihin