5 syytä – miksi hyödyntää animoituja videoita perehdytyksessä

Onnistunut perehdytys on tärkeää, mutta rehellisesti sanottuna, se voi olla kuivaa kuin paahtoleipä ilman voita. Kuka haluaa istua tuntikausia kuuntelemassa PowerPoint-esityksiä ja esitelmiä? Ei kukaan. Onneksi animoidut videot ovat täällä mahdollistamassa uutta innostavampaa perehdytystä.

Animoitujen videoiden käyttö perehdytyksessä on todellinen pelin muuttaja. Ne ovat kuin maustettu tomaattikeitto: ne saavat sinut maistelemaan enemmän ja haluamaan lisää! Animoidut videot voivat olla tunteita herättäviä ja hauskoja, mikä on erinomainen tapa luoda yhteys uusiin työntekijöihin.

Animoitujen videoiden käyttö perehdytyksessä tarjoaa mahdollisuuden tuoda esiin organisaation arvoja, tavoitteita ja kulttuuria, ja samalla luoda positiivisia tunnemuistoja uusille työntekijöille. Positiiviset tunnemuistot voivat auttaa uusia työntekijöitä sopeutumaan nopeammin ja sitoutumaan organisaation tavoitteisiin paremmin. Lue alta 5 syytä – miksi hyödyntää animoituja videoita perehdytyksessä.

1. Visuaalisuus ja auditiivisuus jäävät mieleen

Mutta miksi animoidut videot ovat niin tehokkaita perehdytyksessä? Ihmiset oppivat paremmin, kun he ovat motivoituneita ja kiinnostuneita. Animoidut videot herättävät tunteita ja kiinnostusta uusia asioita kohtaan, mikä auttaa uusia työntekijöitä oppimaan tehokkaammin. Brändivärit auttavat luomaan yhtenäistä visuaalista ilmettä organisaation eri materiaaleissa.

Animoiduilla videoilla on kyky aktivoida visuaalista ja auditiivista oppimista. Ihmisillä on erilaisia ​​oppimistapoja, ja animoidut videot auttavat organisaatiota tavoittamaan erilaisia ​​oppimistyylejä. Visuaaliset elementit, kuten kuvat, piirrokset ja animaatiot, auttavat visuaalisia oppijoita ymmärtämään asioita paremmin. Samanaikaisesti, auditiiviset elementit, kuten äänet, puhe ja musiikki, auttavat auditiivisia oppijoita oppimaan paremmin. Animoidut videot yhdistävät nämä elementit yhdeksi kokonaisuudeksi, joka puhuttelee erilaisia ​​oppimistyylejä tehokkaammin.

2. Me kaikki kaipaamme hauskuutta ja positiivisia tunnemuistoja työpäiviimme

Videot voivat olla erittäin hauskoja ja viihdyttäviä, mikä innostaa työntekijöitä sitoutumaan perehdytykseen. Kun uusi työntekijä saapuu organisaatioon, hänellä voi olla monenlaisia tunteita: innostusta, jännitystä, ahdistusta tai epävarmuutta. Tärkeää on, että organisaatio luo uuteen työntekijään tunneyhteyden, jotta hän voi tuntea olonsa tervetulleeksi ja osaksi organisaatiota. Tunneyhteys on myös tärkeä, jotta uusi työntekijä voi sitoutua organisaation tavoitteisiin ja kulttuuriin.

Animoitujen videoiden käyttö perehdytyksessä auttaa organisaatiota luomaan positiivisia tunnemuistoja uusille työntekijöille. Hauskat animoidut videot saavat uusille työkavereille hymyn huulille ja olon mukavaksi organisaation ilmapiirissä, jolloin työntekijäkokemus heti ensi metreistä on positiivinen ja vahvistava.

”Me kaikki kaipaamme hauskuutta ja positiivisia tunnemuistoja työpäiviimme.”

Katso videolta, miten Mediatilillä on hyödynnetty animoituja videoita.

3. Selkeys ja ymmärrettävyys vähentävät väärinkäsityksiä

Kommunikointi tärkeistä asioista tehokkaasti ja selkeästi parantaa ihmisten yhteistyökykyä. Esimerkiksi, organisaation käytännöistä, säännöistä ja prosesseista kertovat animoidut videot voivat olla selkeitä ja helposti ymmärrettäviä. Ne auttavat organisaatiota välttämään mahdollisia väärinkäsityksiä ja selittämään asioita visuaalisesti, mikä vaikuttaa perehdyttämisen oppimistuloksiin.

”Selkeä perehdytys ja kommunikointi parantaa ihmisten yhteistyökykyä.”

4. Monipuolisuus innostaa ja herättää mielenkiinnon

Animoiduista videoista voidaan tehdä erittäin monipuolisia. Ne voivat olla lyhyitä ja tiiviitä, tai pitkiä ja yksityiskohtaisia. Ne voivat sisältää erilaisia ​​ääniefektejä, musiikkia ja dialogia, mikä auttaa pitämään katsojan kiinnostuneena. Animoitujen videoiden avulla organisaatio voi myös luoda erilaisia ​​henkilöhahmoja, jotka voivat edustaa organisaation eri osastoja tai rooleja. Tämä voi auttaa uusia työntekijöitä ymmärtämään organisaation rakennetta ja toimintatapoja paremmin. Videoihin voidaan lisätä myös livekuvaa, jolloin tutut työkaverit voivat esiintyä videoilla.

GDPR -koulutuksissa videoista voi tehdä käytännönläheisiä.

5. Käyttäjäystävällisyys mahdollistaa monipuolisen käytön

Organisaatio voi tarjota animoituja videoita monilla eri formaateilla, jotka ovat helposti saatavilla ja käyttäjäystävällisiä. Esimerkiksi, animoidut videot voidaan jakaa verkossa eri alustoilla, kuten organisaation intranetissä, verkko-oppimisympäristössä, sähköpostissa tai organisaation verkkosivuilla. Tämä tarkoittaa, että uudet työntekijät voivat helposti käyttää näitä videoita ja päästä käsiksi tärkeään tietoon missä tahansa, milloin tahansa.

Kieliversiot on helppo luoda animoiduista videoista. Tämä auttaa organisaatiota toimimaan globaalilla tasolla ja tarjoamaan yhtenäisen perehdytyksen kaikille työntekijöilleen, riippumatta heidän kielitaidostaan. Tämä on erityisen tärkeää organisaatioille, joilla on monikielinen henkilöstö tai joiden toiminta laajenee useisiin maihin.

”Animoidut videot voidaan upottaa esimerkiksi verkko-oppimisympäristöön, jolloin jokaiselle voidaan luoda juuri sopiva perehdytyspolku.”

Animoituja videoita on helpompi päivittää kuin videoita, joissa esiintyy ihmisiä. Muutos luo jatkuvaa päivitystarvetta myös perehdytysmateriaaleille. Pienet muutokset animoituihin videoihin onnistuvat näppärästi, jolloin perehdytys on aina ajantasalla.

Yhtenäinen perehdytyskokemus on prosessi, joka parhaimmillaan säästää huomattavia summia. Uudet työntekijät saavat saman tiedon samassa muodossa, mikä auttaa välttämään mahdollisia väärinkäsityksiä tai puutteellisen tiedon välittämistä. Videoihin voidaan myös sisällyttää organisaation brändivärejä ja logo, mikä auttaa luomaan yhtenäistä visuaalista ilmettä organisaation eri materiaaleissa.

Lopuksi

Animoidut videot ovat erittäin tehokas tapa hyödyntää nykyaikaista teknologiaa perehdytyksessä ja luoda tunnetason yhteys uusiin työntekijöihin. Ne auttavat organisaatiota viestimään tärkeistä asioista selkeästi ja visuaalisesti, luoden positiivisia tunnemuistoja uusille työntekijöille, auttaen uusia työntekijöitä sopeutumaan nopeammin ja säästäen organisaation aikaa ja kustannuksia.

Muistathan, että perehdytys on organisaation tärkeimpiä toimintoja. Se auttaa uusia työntekijöitä sopeutumaan ja pääsemään nopeasti vauhtiin, ja samalla auttaa organisaatiota saavuttamaan tavoitteitaan tehokkaasti.

Ja mikä parasta, animoidut videot ovat hauskoja ja viihdyttäviä, mikä on aina hyvä asia uudessa työpaikassa! Kukapa ei haluaisi työpäiviinsä ylimääräistä ripausta hymyä.

eFace - Linda Paasikallio

toimitusjohtaja

Linda Paasikallio

Viestintä, ohjeistukset ja koulutus voi parhaimmillaan olla innostavaa ja positiivista. Haluamme tiimini kanssa auttaa työyhteisöjä löytämään tavan viestiä videoiden avulla #TavoitteenaHymy

Samankaltaiset artikkelit